noll decibel.

Nu är vi hemkomna från mora. Va riktigt otrevligt väglag att åka hem i, men det vart lite för sent för att åka igår kväll.
Gjorde ett stop hemma hos Janet och Fredrik i färnäs och tittade på lilla Ludvig också.
Så himla liten och söt.
Jag kan inte fatta att Liam vart mindre än så. 
Jag önskar att jag hade nån kompis här i falun som också nyss fått barn. Skulle vara så skönt att ha nån att snacka blöjor och skit med :) (inte just blöjor då kanske)

Just nu är det tyst som i graven här hemma. Känns lite för ovanligt.
Joel har gått på förfest för att sedan gå på krogen och Liam sover .. jag nästan hör mina egna andetag här hemma.

Jag hoppas på att det snart är min tur att få gå ut på nått roligt, även om det kommer kännas jobbigt att lämna Liam hemma så behöver man nog ut och göra nått kul med kompisarna nångång.

Men nästa helg blir det iaf dop så då kommer man ju få träffa lite släktingar och äta smörgåstårta :) yummi ..


Lär ju även tillägga att det körde ner en brandbil i faluån igår.



 


vart är john blund!?

Till att börja med så gick i alla fall vaccinationen bra igår.
Han fick dock lite feber igår kväll men det var ju nästan väntat.

Och vänt på dygnet har jag lyckats gjort .. Ställde klockan i morse och ska även göra det imorgon för att kanske få lite ordning på dygnsrytmen .. Tyvärr så har väl Liam ställt in sig lite på att vi går och lägger oss sent och sover länge.  
Men sömnen är bättre än någonsin nu åt han och vi somnar och vaknar oftast samtidigt .
Han brukar då låta mig sova till 11- halv 12 faktiskt och många timmar mellan "nattmålen"  så någon sömnbrist lider jag då inte av ..

Ska väl försöka med att åka till BB imorgon och lämna tillbaka amningspumpen också som jag haft hemma sen ett tag tillbaka.

Men nu ska jag fokusera på att försöka bli trött så jag slipper vara vaken till 2-3 ..

Vaccination.

Sitter här i väntan på att pojkarna ska vakna .. Kände att det inte va nån idé att somna om efter lillen ätit.
Vi har tid på bvc idag för Liams första vaccination =/ hua säger jag bara.
Tänka sig att han fyllde 3 månader i fredags :) Faktiskt tycker jag att tiden går lite för fort. Jag hinner knappt med själv.
Och imorgon får vi prästbesök här hemma .. Prästen kommer hit för att planera/prata om dopet som blir näst nästa helg.

På torsdag har vi besikting av bilen också, så efter det tänkte vi bege oss till mora ett par nätter.
Tänkte försöka hinna med att se Janets lilla pojk också om dom kan och orkar vill säga.









Förlossningsberättelse.

Då jag inte har lagt in någon förlossningsberättelse än så tänkte jag att jag kanske skulle gjort det.
Bättre sent än aldrig ..


Det började med att jag vaknade halv tre på natten för att som vanligt springa på toaletten och hade sen lite svårt för att somna om.

Jag la mig och tittade på tv ett tag då jag märkte att jag hade mer sammandragningar än vanligt. Ca 10-11 minuter mellan varje. 

Tänkte inte mer på det utan satte mig vid datorn ett tag och kände att dom faktiskt började bli starkare och göra lite ont. Väckte Joel med en förvarning om att det faktiskt kanske va dags, och provade sen med en Alvedon och ett bad för att se om dom kanske skulle avta.

Men dom fortsatte med samma mellanrum så jag ringde förlossningen vid klockan fem för råd och dom sa att det bara var att lägga sig igen och ringa tillbaka om det vart värre.

Det gick nog inte mer än 30 min så var det bara 6 min mellan och dom började göra ganska ont så jag bad Joel ringa förlossningen och säga att vi tänkte komma in.

Klockan var ungefär sex när vi kom in då det visade sig att jag var öppen 4 cm och hade ganska högt blodtryck och även mer äggvita i urinen än tidigare besök hos barnmorskan så det var väl troligen början på havandeskapsförgiftning.

Fick då lustgas och gjorde en kurva på värkarna som visade 4-5 minuters mellanrum.

Klarade mig på lustgas och varma kuddar ett tag tills jag vid 10-tiden bad om ryggbedövning för då gjorde det verkligen ont. Var då öppen 6cm.

Efter det vart såklart värkarna mer oregelbundna och allt gick mycket långsammare men det va det klart värt eftersom man kunde vara betydligt mer avslappnad än innan. Va uppe och gick lite, gungade på yogabollen i hopp om att det kanske skulle skynda på lite.

Jag var ju såklart himla trött också då jag inte fått sova mer än 3 timmar den natten. Jag vet att jag till och med hann med att somna till en gång i lustgasmasken mitt emellan värkarna.

Timmarna gick och i rummet intill hörde man också verkligen hur högt en annan blivande mamma skrek så det lugnade ju inte precis ner en.

Så vid 17-18-tiden gjordes en ny koll och jag var då öppen 8-9cm. Jippii tänkte vi, då vi trodde att det kanske snart skulle bli dags för att börja krysta och vi skulle få träffa lillen, men så var ju inte läget.

Så för att sätta fart på det hela fick jag värkstimulerande dropp vid 20-tiden och sen tog dom hål på hinnan så vattnet gick.

Värkarna vart nu riktigt kraftiga och jag tyckte inte ens att ryggbedövningen va till mycket hjälp då trycket som kändes inte gick att göra mycket åt.

Men i alla fall så vid halv tio på kvällen va jag helt öppen och det va dags att börja krysta, och det var nog den värsta biten under hela dagen tror jag.

Kände flera gånger att jag nästan ville ge upp och sen var jag nog lite feg i början att ta i då det brände och strama nå så fruktansvärt när huvudet skulle ut.

Men 22.19 kom i "plasket" och våran älskade lilla Liam kom till världen, 46cm lång och 3280g.

Det va så otroligt overkligt att man nästan hade svårt att förstå att den lilla va ens helt egna lilla varelse.

Vi fick stanna kvar i förlossningsrummet under natten då det va fullt nere på BB.

Där blev jag och Liam kvar en natt för att sedan bege oss hemåt.


Så för att göra en lång berättelse kort ..

Av 9 månaders väntan och 20 timmars smärta så var det helt klart värt det och en upplevelse som jag lätt skulle vilja vara med om igen.





influensatider.

Vi kan ju ta och börja med att det där med att dra ner på godisätandet inte alls går som planerat.
Jag har i princip konstant sockerbehov =/
Det vara då tusan så mycket lättare att sluta röka tycker jag vilket också är bland det bästa jag gjort. Men jag har då bestämt mig för att jag måste sluta äta som förut. Bättre sent än aldrig.

Och här om dagen tog jag mig i kragen och flyttade om lite i vardagsrummet också. Så nu blev det bra mycket rymligare här.
Vi letar ju efter en trea här i stan så vi får lite mer plats men det kan ju ta tid att hitta nån man vill ha då vi tänker köpa en istället den här gången.

Vi lyckades även få stopp i toan igår också när doftgrejen trillat ner i toan och såklart blivit nerspolad.
Så idag va dom här och rev bort toan för att få fram den. Lite midre mysigt jobb kanske.

Joel ligger nerbäddad med influensa så jag tackar gudarna för att jag och Liam fortfarande klarat oss då han nyligen varit väldigt förkyld.

2009 - ett nytt och nyttigare år?!

Då har vi tagit ytterligare ett kliv in i ett nytt år ..
Jag har dessutom bestämt mej för att dra ner på det goda så som godis och pizza/kebab.
Inget nyårslöfte utan tänkte bara att det passade i samband med det nya året och att jag märkt att jag inte kan äta som förut utan fakstiskt ökar i vikt på vågen nu =/  men men, hade inte räknat med annat heller efter graviditeten.

Men iaf, det vart en lugn nyårsafton i år. Middag på 4 pers med alkoholfri supergó bål och sen hade jag även handlat hem ett alkoholfritt mousserande vin för att få det att kännas lite extra speciellt.

Men 2008 har varit ett bättre år än vanligt såklart .. Jag fick min älskade lilla pojke :)

 

RSS 2.0